Prelungirea Valabilității Polițelor Euroins: Ce Opțiuni Ai la Dispoziție

ce faci cand expira asigurarea euroins

Cu toții suntem familiarizați cu importanța asigurării auto obligatorii, dar ce se întâmplă când asigurătorul la care ai încheiat polița dă faliment? Aceasta este situația în care se află mulți șoferi din România în prezent, în special cei care au ales să încheie asigurări la Euroins, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața asigurărilor. 

Cu toate acestea, o veste recentă aduce o rază de speranță pentru asigurații Euroins: prelungirea valabilității asigurărilor până în Decembrie 2023. Să analizăm mai îndeaproape ce implicații are această decizie și ce opțiuni ai ca șofer afectat.

Cuprins articol

O Schimbare Semnificativă: Falimentul Euroins

În primăvara acestui an, o veste șoc a zguduit piața asigurărilor auto din România – Euroins, unul dintre cei mai mari furnizori de asigurări RCA, a fost declarat în faliment. Aceasta înseamnă că compania nu mai este în măsură să își onoreze angajamentele și să plătească eventualele daune ale asiguraților săi. Falimentul Euroins a creat o stare de incertitudine pentru mii de șoferi care aveau asigurări încheiate la această companie.

Prelungirea Valabilității Polițelor Euroins: Ce Opțiuni Ai la Dispoziție 3

Prelungirea Valabilității

În acest context tulbure, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a venit cu o propunere care a adus un strop de speranță pentru asigurații Euroins. Propunerea constă în prelungirea valabilității asigurărilor încheiate la Euroins până în luna Decembrie. Astfel, șoferii ar avea mai mult timp să își rezolve situația asigurării, fără a se expune riscului de a circula fără acoperire legală.

Deși data de expirare a polițelor Euroins era inițial stabilită pentru 9 Septembrie, până acum, s-a observat că mulți dintre asigurații Euroins nu s-au grăbit să își transfere asigurarea la alte companii, în ciuda incertitudinii privind viabilitatea Euroins.

Valentin Ionescu, director general în cadrul ASF, a adus clarificări cu privire la impactul acestei prelungiri. În lunile Septembrie, Octombrie și Noiembrie, aproape 300.000 de polițe vor expira lunar. În comparație, numărul de polițe valabile în Decembrie va fi mai mic, astfel încât companiile de asigurări active pe piață vor putea gestiona operațiunile mai eficient.

Opțiunile Asiguraților Euroins

În fața acestei situații, asigurații Euroins se confruntă cu o serie de opțiuni importante. Iată câteva dintre ele:

 • Prelungirea Valabilității: Dacă propunerea ASF este aprobată, vei putea beneficia de o prelungire a valabilității asigurării tale Euroins până în luna Decembrie. Acest lucru îți va oferi suficient timp pentru a lua o decizie informată cu privire la următoarea ta mișcare.
 • Transfer la o Altă Companie: În lumina evenimentelor legate de Euroins, mulți șoferi ar putea alege să își mute asigurarea la o altă companie de asigurări. Alegerea unei companii cu o reputație solidă și servicii bune poate fi crucială pentru asigurarea ta și pentru a evita situații neplăcute în viitor.
 • Restituirea Diferenței de Primă: Dacă decizi să îți închei asigurarea la o altă companie înainte de expirarea perioadei de valabilitate a asigurării Euroins, ai opțiunea de a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă.
 • Asistență FGA: Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a devenit un sprijin important pentru asigurații afectați de situația Euroins. FGA a achitat plăți pentru acoperirea daunelor în situația falimentului Euroins. Este important să te informezi despre modul în care poți beneficia de asistența FGA în această perioadă.
Prelungirea Valabilității Polițelor Euroins: Ce Opțiuni Ai la Dispoziție 4

Evaluarea Alternativelor la Euroins

Dacă te afli în situația în care vrei să explorezi alternative la asigurarea ta actuală la Euroins, iată câteva opțiuni pe care le ai la dispoziție:

 • Compararea Ofertelor: Poate fi util să cercetezi piața asigurărilor pentru a compara ofertele și prețurile oferite de diferite companii. Astfel, poți identifica o asigurare care să îți ofere acoperirea dorită la un preț mai avantajos.
 • Consultarea Brokerilor de Asigurare: Brokerii de asigurare pot fi de ajutor în găsirea celei mai potrivite asigurări pentru nevoile tale. Aceștia pot analiza oferta mai multor companii și îți pot furniza opțiuni personalizate.
 • Căutarea Recomandărilor: Poți întreba prieteni, familie sau colegi de muncă despre experiențele lor cu diverse companii de asigurări. Recomandările pot oferi o perspectivă reală asupra serviciilor oferite.

Mutarea Asigurării RCA – De Ce Trebuie Să Ții Cont

Dacă ai decis să îți schimbi asigurarea RCA de la Euroins la o altă companie, iată câteva pași importanți pe care trebuie să îi urmezi:

 • Verificarea Perioadei de Valabilitate: În primul rând, asigură-te că știi când îți expiră polița de asigurare la Euroins. Astfel, îți vei putea sincroniza noua asigurare fără a rămâne descoperit între două polițe.
 • Compararea Ofertelor: Analizează atent ofertele oferite de alte companii de asigurări. Asigură-te că noua asigurare îți oferă acoperirea dorită și că prețul este competitiv.
 • Contactarea Noii Companii de Asigurări: După ce ai ales o nouă companie de asigurări, contactează-i pentru a primi mai multe detalii și a discuta cerințele tale.
 • Încheierea Noului Contract: Una dintre cele mai importante etape este încheierea noului contract de asigurare. Asigură-te că furnizezi toate informațiile corecte pentru a evita eventualele probleme ulterioare.
 • Anularea Asigurării Vechi: După ce ai încheiat noul contract, asigură-te că anulezi corect asigurarea veche la Euroins pentru a evita costuri suplimentare nejustificate.

Simplificarea Procesului de Mutare a Asigurării RCA de la Euroins cu Ajutorul BOLO

Gestionarea asigurării auto poate deveni o sarcină complexă, iar schimbarea companiei de asigurare poate fi o decizie importantă pentru mulți șoferi. Dacă ai o asigurare la Euroins și ești în căutarea unei alternative sau dorești să îți muti asigurarea RCA la o altă companie, există o soluție modernă și eficientă care te poate ajuta în acest proces – aplicația BOLO.

Descarcă aplicația BOLO și fă-ți asigurarea RCA în 2 minute cu garanția celui mai bun preț.

Ce este Aplicația BOLO și Cum Funcționează?

BOLO este o aplicație inovatoare pentru asigurările auto care își propune să facă experiența ta de asigurare mai ușoară și mai convenabilă. Prin intermediul tehnologiei de ultimă generație și a serviciilor inovatoare, BOLO îți oferă posibilitatea de a muta asigurarea ta RCA de la Euroins la alte companii de asigurare cu minim efort și timp.

4 Pași Simpli Pentru a-ți Muta Asigurarea RCA cu BOLO:

 • Descarcă Aplicația BOLO: Începe prin a descărca aplicația BOLO de pe platforma ta de dispozitiv mobil. Aplicația este disponibilă atât pentru utilizatorii de iOS, cât și pentru cei de Android.
 • Înregistrează-ți Datele despre Șofer și Vehicul: După ce te-ai înregistrat în aplicație, introdu datele de șofer și despre vehiculul tău.
 • Descoperă Oferta: BOLO îți va prezenta o gamă variată de opțiuni de asigurare RCA oferite de diferite companii de asigurare. Poți compara prețurile, acoperirea și beneficiile fiecărei oferte pentru a face alegerea potrivită.
 • Selectează Noua Asigurare, Finalizează și Plătește: După ce ai identificat asigurarea RCA care ți se potrivește, poți alege să plătești direct din aplicație, cu cardul sau utilizând metode de plată precum Apple Pay sau Google Pay.

Beneficiile Folosirii BOLO pentru Mutarea Asigurării RCA:

 • Timp Redus: BOLO îți economisește timp prețios, eliminând necesitatea de a căuta fizic alternative sau de a completa formulare lungi. Toate acestea se pot face în câteva minute, direct din aplicație.
 • Economii Financiare: Prin comparația ofertelor de la cât mai mulți asigurători, poți găsi o asigurare RCA la un preț mai avantajos, ceea ce poate duce la economii pe termen lung.
 • Simplificare: Procesul de mutare a asigurării RCA poate fi unul stresant și complex. BOLO face acest proces mai simplu și mai accesibil, evitând bătăi de cap și confuzii.
 • Informații Actualizate: BOLO îți oferă informații actualizate despre asigurarea ta și îți trimite notificări importante, cum ar fi expirarea asigurării sau alte deadline-uri importante.
Descarcă aplicația BOLO și fă-ți asigurarea RCA în 2 minute cu garanția celui mai bun preț.

Astfel, cei care dețin polițe de asigurare Euroins se confruntă cu o decizie importantă în această perioadă. Opțiunile lor sunt variate și fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Pe de o parte, aceștia pot opta pentru încheierea unei noi polițe la o altă companie de asigurări, asigurându-se astfel că sunt protejați legal în trafic. În plus, pot solicita restituirea unei părți din primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) pentru perioada rămasă din asigurarea Euroins.

Pe de altă parte, se poate aștepta până la data de 8 Septembrie, dată la care polițele Euroins vor expira conform termenului inițial. Cu toate acestea, există și posibilitatea ca valabilitatea acestor polițe să fie prelungită cu încă trei luni, până la 8 Decembrie, în urma aprobării propunerii depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În concluzie

În fața acestor opțiuni, fiecare șofer afectat trebuie să ia o decizie informată, ținând cont de nevoile sale și de situația sa financiară. Pentru cei care doresc să se asigure rapid și fără complicații, BOLO poate fi o soluție ideală.

Platforma BOLO îți oferă posibilitatea de a încheia asigurarea RCA la cel mai bun preț, prin intermediul unui proces rapid și sigur, direct din confortul casei tale. De asemenea, BOLO te ajută să îți transferi asigurarea RCA de la Euroins la o altă companie de asigurări, asigurându-te că ești acoperit legal și în siguranță în trafic.

Indiferent de opțiunea aleasă, este important ca fiecare șofer să acționeze în conformitate cu legislația și să fie protejat în trafic. Cu decizii informate și sprijinul unor soluții rapide și eficiente, fiecare asigurat poate găsi cea mai bună cale de a-și proteja interesele și de a circula în siguranță pe drumurile din România.