NOTĂ DE INFORMARE PREALABILĂ

În conformitate cu prevederile art.12 alin.6 și art.13 din Legea 236/2018 privind distribuția de asigurări, referitor la informațiile pe care asigurătorii și intermediarii de asigurări trebuie să le furnizeze clienților, vă aducem la cunoștință următoarele:

RENOMIA Insurance Reinsurance Broker SRL este autorizata sa functioneze in calitate de companie de brokeraj , incepand cu data de 24/10/2001 in baza Deciziei Presedintelui CSA nr. 12 din 30/10/2001 si este inmatriculata in Registrul Intermediarilor Principali sub nr. RBK009/10.04.2003;

Informatiile pot sa fie verificate la sediul din METROPOLIS CENTER, str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Corp A, et. 6, precum si pe pagina de internet a A.S.F, www.asfromania.ro;

Societatea noastra reprezinta interesele clientilor sai in relatia cu asiguratorii si incaseaza un comision de intermediere de la asiguratori raportat la produsul vandut.

Nu avem obligatia contractuala de a lucra cu un singur asigurator ci oferim consultanta clientilor nostri in legatura cu produsele aflate pe piata astfel incat recomandarea personalizata sa fie efectuata pe baza unor criterii profesionale si contractul de asigurare sa raspunda cel mai bine cerintelor si necesitatilor clientilor.

Societatea noastra este imputernicita sa ofere consultanta cu privire la produsele de asigurare, sa colecteze primele de asigurare si sa emita documente de asigurare in numele asiguratorului;

RENOMIA Insurance Reinsurance Broker SRL nu detine, direct sau indirect, drepturi de vot, actiuni sau parti sociale in cadrul vreunui asigurator si niciun asigurator nu detine direct sau indirect, drepturi de vot, actiuni sau parti sociale in cadrul subscrisei.

In cazul in care aveti neclaritati, nelamuriri, nemultumiri sau sesizari legate de Contractele de Asigurare incheiate precum si eventuale reclamatii la adresa personalului societatii noastre prin intermediul caruia v-ati incheiat contractele de asigurare va rugam sa ne contactati telefonic la : 021 313.83.93; 021 313.45.02, fax 021 315.49.49 sau e-mail la adresa: office@renomia.ro si veti primi un raspuns din partea noastra in maxim 3 zile lucratoare.

A.S.F. elaborează proceduri care permit clienţilor şi părţilor interesate, în special asociaţiilor de consumatori, să depună reclamaţii împotriva distribuitorilor. Procedurile prevăd obligativitatea de răspuns, în toate cazurile, indiferent dacă rezoluţia este favorabilă sau nu. Detalii despre aceste proceduri veti regasi pe pagina de internet a ASF, la adresa www.asfromania.ro;

Litigiile dintre clienţi şi distribuitorii de asigurări pot fi soluţionate prin proceduri de soluţionare alternativă a litigiilor. Detalii despre aceste proceduri veti regasi pe pagina de internet www.salfin.ro/solutionare-litigii. Aceste proceduri nu reprezinta o restrangere a dreptului clientului de a recurge la procedurile judiciare legale.

NOTĂ DE INFORMARE GENERALĂ CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Temeiul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale este unul legal, prelucrarea fiind necesară pentru furnizarea serviciilor de brokeraj în toate tipurile de asigurări din cadrul aplicației BOLO, care funcționează sub entitatea legală BOLO APLICATION GROUP SRL, identificabilă prin ROONRC.J33/2257/2022 și CIF: 47078570.

Prin solicitarea dumneavoastră de a achiziționa asigurări în cadrul aplicației BOLO, vă exprimați acordul că datele dumneavoastră să fie preluate, prelucrate și stocate conform prevederilor legale specifice din domeniul asigurărilor din România, reglementate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Control asupra datelorBOLO APLICATION GROUP SRL

Datele preluate urmează a fi stocate pentru perioada impusă de legile specifice din domeniul asigurărilor. BOLO APLICATION GROUP SRL nu prelucrează datele în mod excesiv, nu externalizează către terți neautorizați accesul la acestea, și derulează campanii de marketing direct doar în cazul în care primim acordul dumneavoastră sau al clienților noștri în mod expres.

Prelucrarea datelor cu caracter personal de către BOLO APLICATION GROUP SRL se dorește a fi făcută doar în scopul în care datele dumneavoastră au fost preluate, fără a fi prelucrate și pentru un scop secundar care este incompatibil cu scopul principal pentru care datele dumneavoastră personale au fost colectate.

Datele colectate sunt adecvate, relevante și limitate la ceea ce este strict necesar pentru derularea sau prestarea serviciului de brokeraj de către BOLO APLICATION GROUP SRL. În cazul în care se întâmplă ca un client să ofere în mod voluntar mai multe informații, acestea sunt șterse imediat iar informațiile colectate vor fi folosite doar în scopul serviciului de eliberare poliță de asigurare. Datele nu sunt folosite în alte scopuri, nici măcar în comunicările comerciale.

Datele dumneavoastră personale sunt transferate de la și către terțe părți care prelucrează datele personale în numele nostru. În funcție de scopul pentru care ne-ați furnizat datele dumneavoastră, acestea pot fi accesate de către diverse departamente in cadrul BOLO APLICATION GROUP SRL: contabilitate, vânzări, resurse umane, call center, laborator.

Dezvăluirea datelor dumneavoastră personale către împuterniciții noștri are la bază contracte scrise sau un temei legal.

Dacă în viitor vă vom dezvălui datele personale unui alt destinatar, atunci vă vom informa despre momentul dezvăluirii și numele destinatarilor în mod direct, iar dacă acest lucru nu este posibil, vom publica pe site-ul companiei informațiile necesare.

Datele dumneavoastră sunt localizate pe teritoriul UE, nu transferăm datele dumneavoastră personale în țari din afară UE, sau către o organizație internaționala.

Protejăm prelucrarea datelor cu caracter personal împotriva amenințărilor la adresa prelucrării. Măsurile de securitate pe care le-am pus în practică sunt de natură a asigura protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Ne asigurăm că personalul nostru este responsabil pentru prelucrarea sigură a datelor cu caracter personal. Controlăm accesul la datele personale pe care le deținem și controlăm faptul că numai persoanele care au dreptul de a accesa datele personale o vor face.

Ne asigurăm că accesul fizic neautorizat la datele noastre cu caracter personal este împiedicat și că prevenim pierderea, distrugerea, deteriorarea și modificarea suportului de stocare a datelor personale.

Aveți dreptul să accesați datele dumneavoastră personale. La cererea dumneavoastră vom confirma dacă prelucrăm sau nu datele dumneavoastră personale. Acest drept include numai datele personale care vă privesc și nu este aplicabil cu referire la terți. De asemenea, dreptul se referă și la eventualele date pseudonime care pot fi în mod clar legate de dumneavoastră.

În cazul în care vă confirmăm faptul că vă procesăm datele personale, veți primi acces la acestea, dacă solicitați un astfel de acces. De asemenea, veți primi o copie a acestor date, dacă solicitați o astfel de copie.

Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră personale. Dacă veți exercita acest drept vom înceta prelucrarea datelor dumneavoastră, dar în cazul în care prelucrarea are loc în baza unei obligații legale (de exemplu raportarea către asigurator sau ASF), această prelucrare va continua. Dacă exercitați acest drept înainte de a achiziționa asigurări în cadrul aplicației BOLO, o astfel de obiecție va duce la imposibilitatea de a va furniza serviciile noastre, deoarece fără a va identifica în mod real nu puteți accesa serviciile noastre. În acest caz, veți fi anunțat de către angajații BOLO APLICATION GROUP SRL că datele dumneavoastră nu sunt procesate și nu veți putea accesa serviciile noastre. Nici o rambursare a eventualelor costuri achitate nu va fi aplicabilă.

Aveți dreptul la rectificarea datelor dumneavoastră personale. Vom rectifica datele dumneavoastră personale pe care le prelucrăm dacă acestea sunt inexacte sau incomplete și solicitați recuperarea sau completarea lor.

Aveți dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră personale. La cererea dumneavoastră vom șterge datele dumneavoastră personale pe care le prelucrăm, dacă datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau va prelucrăm datele în baza unui interes legitim asupra căruia prevalează obiecția dumneavoastră și nu există alt temei pentru prelucrare.

Puteți trimite solicitarea referitoare la protecția datelor dumneavoastră personale la adresa de e-mail contact[at]boloapp.ro (va rugăm să înlocuiți [at] cu @ atunci când veți trimite solicitarea)

Veți primi răspunsul nostru la solicitarea dumneavoastră la adresa de email pe care o indicați sau, în absența unei indicații clare, la adresa utilizată pentru a depune cererea.

Cererea dumneavoastră va fi tratată în termen de 30 zile de la primire, cu excepția cazului în care este necesar un timp mai îndelungat pentru a răspunde, caz în care va vom comunica eventuala întârziere, dar nu mai mult de 60 de zile de la primire.

Pentru mai multe informații referitoare la GDPR, puteți apela la Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Dacă intervine o modificare a acestei note de informare, noua versiune va fi publicată la aceeași adresă web. Modificările nu sunt comunicate prin e-mail.

Suntem o entitate românească ce oferă servicii în România rezidenților din România, prin urmare legea aplicabilă este legea română.

NOTIFICARE DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

După ce toate informațiile pentru eliberarea unei oferte de asigurări sunt colectate de către aplicația BOLO, acestea sunt trimise mai departe către brokerul de asigurare-reasigurare sub care compania BOLO APLICATION GROUP SRL activează, și anume RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL , care la rândul sau se va folosi de datele utilizatorului pentru a genera oferta de asigurare particulară, oferta care este apoi prezentată către utilizator în aplicația BOLO pentru a fi plătită sau salvată, cu posibilitatea de a fi plătită ulterior, în temeiul și limita de timp prevăzută de lege.

Prin continuarea comenzii prin intermediul aplicației BOLO am luat la cunostinta următoarele aspecte comunicate de către reprezentantul RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL denumită în continuare RENOMIA-SRBA.

Control asupra datelor – RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL

Cine suntem?

RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL, parte a grupului RENOMIA cu sediul în Cehia, este o companie înregistrată în Romania care are ca obiect vânzarea polițelor de asigurare în calitate de broker de asigurare.

Date personale pe care le prelucrăm 

Politica noastră personală de protecție a datelor reglementează utilizarea și stocarea datelor dumneavoastră. Puteți vedea politica noastră de protecție a datelor cu caracter personal la https://www.renomia.ro/general-data-protection-regulation 

RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL este un operator de date cu caracter personal. Pentru încheierea unei polițe RCA prelucrăm următoarele date cu caracter personal:

În temeiul legal al încheierii poliței de asigurare RCA și conform normelor ISF pentru emiterea polițelor RCA

 • Nume și prenume – aceste informații vor fi trecute pe polița RCA 
 • ID cont– conform normelor ISF pentru emiterea online a polițelor RCA, trebuie creat un cont ori de câte ori se emite o poliță RCA pentru o persoană 
 • Adresă de email – vom folosi aceste informații pentru a vă transmite online polița 
 • Număr de telefon – vă vom contacta dacă există probleme referitoare la polița dumneavoastră 
 • CNP – această informație este obligatorie pentru identificarea șoferului 
 • Serie și număr carte de identitate – această informație este obligatorie pentru identificarea șoferului 
 • An obținere permis de conducere – această informație este necesară la calculul primei de asigurare 
 • Adresa din certificatul de înmatriculare al autoturismului – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA 
 • Număr de înmatriculare autoturism – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la interogarea bazei CEDAM a ISF pentru calculul primei de asigurare. 
 • Serie șasiu – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la interogarea bazei CEDAM a ISF pentru calculul primei de asigurare. 
 • Seria cărții de identitate a autoturismului – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare. 
 • Marca și modelul autoturismului– această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare.
 • Anul de fabricație al autoturismului– această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare. 
 • Tipul autoturismului – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare. 
 • Cilindreea, puterea și combustibilul autoturismului – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare.
 • Masa maximă admisă a autoturismului – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare.
 • Numărul de locuri din autoturism – această informație este necesară asiguratorului și va fi trecută pe polița RCA. De asemenea această informație este folosită la calculul primei de asigurare. 
 • Data de început a poliței – această informație este obligatorie, reprezintă data de început a poliței și va fi trecută pe polița RCA. 
 • Seria și numărul poliței de asigurare – aceste informații sunt generate de către asigurator, ele sunt obligatorii și vor fi trecute pe polița de asigurare 
 • Prima de asigurare – aceste informații sunt generate de către asigurator, ele sunt obligatorii și vor fi trecute pe polița de asigurare 
 • Clasă Bonus-Malus – aceste informații sunt generate de către asigurator, ele sunt obligatorii și vor fi trecute pe polița de asigurare 
 • Tarif de decontare directă – aceste informații sunt generate de către asigurator, ele sunt obligatorii și vor fi trecute pe polița de asigurare

Ce facem cu ele?

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate în cadrul companiei RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL situată în România. Găzduirea și stocarea datelor dumneavoastră are loc tot la RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL în România. Datele dumneavoastră personale necesare încheierii poliței RCA sunt partajate cu CEDAM (ISF) precum și cu asiguratorii din România ce acționează în calitate de operatori independenți.

Cât timp păstrăm datele cu caracter personal?

Pentru comenzile din RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL datele dvs personale, dintre cele care sunt cuprinse în documentele financiarcontabile sau în documente care se anexează documentelor financiar-contabile, vor fi păstrate 10 ani conform dispozițiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, emis de Ministerul Finanțelor Publice și nu vor fi accesate în niciun alt scop decât scopul legal pentru care sunt arhivate. După 10 ani aceste date vor fi distruse.

RENOMIA INSURANCE REINSURANCE BROKER SRL va prelucra datele cu caracter personal pe întreaga durată a contractului de asigurare / poliței de asigurare la care se va adăuga perioada de timp necesară pentru exercitarea drepturilor ce rezultă din contractele de asigurare / polițele de asigurare. După expirarea acestei perioade, datele cu caracter personal sunt șterse cu excepția acelor date cu caracter personal care fac parte din acte / documente pentru care legea prevede un termen de arhivare de cinci ani iar la expirarea termenului legal de arhivare acestea vor fi distruse.

Care sunt drepturile dumneavoastră?

Dacă aveți motive să credeți că orice date personale pe care le deținem despre dumneavoastră sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să solicitați să vedeți aceste informații, să le rectificați sau să cereți să fie șterse, să solicitați restricționarea prelucrării sau să vă opuneți prelucrării și de asemenea aveți dreptul la portabilitatea datelor. 

Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactați la dpo@renomia.ro. Dacă doriți să înaintați o plângere legată de modul în care v-am procesat datele personale, contactați responsabilul cu protecția datelor la următoarea adresa de e-mail dpo@renomia.ro. De asemenea puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter personal la www.dataprotection.ro și puteți depune o plângere la ei.

Această notă de informare este elaborată în temeiul Legii nr. 677/2001 (care implementează Directiva 95/46/CE) și va fi în mod dinamic adaptată la prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor, aplicabil de la 25 mai 2018.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de tot suportul și disponibilitatea noastră de a implementa corect prevederile legale din domeniul asigurărilor și reasigurărilor și implicit pentru protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal.