Cum să alegi polița CASCO potrivită

Potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR) și Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), este important să alegi o poliță CASCO pentru a beneficia de protecția optimă a autovehiculului tău. Prin intermediul unei polițe CASCO, vei avea siguranța că vei primi despăgubiri în cazul unor accidente rutiere sau alte daune produse autovehiculului. Este crucial să selectezi o poliță CASCO potrivită nevoilor tale și particularităților autovehiculului pe care îl deții. În continuare, vei descoperi beneficiile oferite de o poliță CASCO și sfaturi privind alegerea celei potrivite pentru tine.

Principalele idei din acest articol

 • O poliță CASCO îți oferă protecție extinsă pentru autovehiculul tău.
 • Este important să alegi o poliță CASCO potrivită nevoilor tale și particularităților autovehiculului tău.
 • Beneficiile unei polițe CASCO includ despăgubiri în caz de accidente rutiere sau alte daune produse autovehiculului.
 • Când alegi o poliță CASCO, ia în considerare factori precum valoarea autovehiculului, experiența șoferului și tipul de acoperire dorit.
 • Costurile unei polițe CASCO pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv valoarea autovehiculului și vârsta experiența șoferului.

Diferența între CASCO și RCA

Prima diferență majoră între polița CASCO și cea de RCA este că RCA este o asigurare auto obligatorie în România, în timp ce CASCO este opțională.

RCA acoperă daunele produse altor vehicule sau persoane în cazul unui accident în care ești vinovat, în timp ce CASCO acoperă daunele produse autovehiculului tău în diferite situații, inclusiv în caz de accident auto, furt, incendiu sau alte evenimente nedorite.

Avantajele asigurării auto CASCO

Asigurarea auto CASCO aduce o serie de avantaje și beneficii. Printre acestea se numără:

 • Protecție extinsă: Polița CASCO oferă o protecție extinsă autovehiculului tău în caz de accident, furt, incendiu sau alte evenimente neașteptate. Veți putea repara sau înlocui autovehiculul într-un timp cât mai scurt posibil, cu minimul de cheltuieli din partea ta.
 • Liniște și siguranță: Odată încheiată polița CASCO, vei avea liniștea că autovehiculul tău este protejat în orice circumstanțe. Indiferent de situație, vei primi despăgubiri pentru daunele produse autovehiculului tău, astfel încât să te poți bucura de o conduita fără griji.
 • Flexibilitate: Polița CASCO îți oferă opțiuni de acoperire personalizate, astfel încât să poți alege nivelul de protecție și serviciile suplimentare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Astfel, vei plăti doar pentru acoperirea de care ai nevoie, fără a plăti extra pentru servicii care nu sunt relevante pentru tine.
 • Reparatii rapide: Dacă ai o poliță CASCO și suferi un accident, vei beneficia de servicii de reparații rapide și de calitate. Companiile de asigurare partener din rețeaua CASCO îți vor oferi servicii profesionale și vor efectua reparațiile cât mai rapid posibil.
 • Asistență rutieră: Majoritatea polițelor CASCO includ și servicii de asistență rutieră, care îți oferă suport în situații de urgență, cum ar fi defecțiunea autovehiculului sau pana de cauciuc.
Avantajele asigurării auto CASCO
Protecție extinsă a autovehiculului
Liniște și siguranță
Flexibilitate în alegerea nivelului de protecție
Reparații rapide și de calitate
Servicii de asistență rutieră incluse

Cum să alegi polița CASCO potrivită

Pentru a alege o poliță CASCO potrivită, este important să iei în considerare următorii factori:

 1. Valoarea autovehiculului: Evaluarea corectă a valorii autovehiculului este esențială în determinarea tipului de acoperire și nivelului de protecție necesar. Cu cât valoarea autovehiculului este mai mare, cu atât trebuie să ai o acoperire mai extinsă pentru a proteja investiția.
 2. Tipul de acoperire: Există diferite tipuri de acoperire disponibile pentru polițele CASCO, cum ar fi acoperirea standard, care oferă protecție împotriva accidentelor rutiere, vandalismului și furtului, sau acoperiri optionale suplimentare, cum ar fi protecția împotriva calamităților naturale sau pierderii financiare. Analizează atent nevoile tale și optează pentru o poliță care să ofere o acoperire adecvată.
 3. Franchisele și plafonul despăgubirilor: Verifică criteriile legate de franchise și limitele maxime de despăgubiri impuse de compania de asigurare. Acestea pot varia de la o poliță la alta și pot influența costurile și nivelul de protecție.
 4. Istoricul de accidente: Companiile de asigurare pot lua în considerare istoricul tău de accidente atunci când îți stabilesc tariful poliței CASCO. Dacă ai un istoric favorabil, poți beneficia de tarife mai mici. În schimb, în cazul unui istoric negativ, tariful poate fi mai mare.
 5. Alianțe cu reparații și servicii: Verifică dacă compania de asigurare are parteneriate cu ateliere auto sau servicii de asistență rutieră, pentru a te asigura că vei beneficia de servicii de calitate în cazul unui accident sau daună.
 6. Experiența și reputația companiei de asigurare: Analizează experiența și reputația companiei de asigurare, verifică recenziile și părerile altor clienți pentru a te asigura că vei primi asistență și despăgubiri prompte și profesionale în caz de incidente.

Costurile asigurării auto

Costurile unei polițe CASCO pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv:

 1. Valoarea autovehiculului: Valoarea autovehiculului este un factor important în determinarea prețului poliței CASCO. Cu cât autovehiculul are o valoare mai mare, cu atât prețul poliței CASCO va fi mai ridicat.
 2. Vârsta și experiența șoferului: Experiența șoferului și vârsta acestuia pot influența costul poliței CASCO. Șoferii tineri și cu experiență redusă pot avea un preț mai mare pentru poliță, deoarece sunt considerați mai expuși riscului de accidente.
 3. Istoric auto: Istoricul autovehiculului, inclusiv accidentele anterioare și daunele suferite, poate influența prețul poliței CASCO. Dacă autovehiculul a avut un istoric cu multe accidente și daune, prețul poliței CASCO poate fi mai ridicat.
 4. Acoperirea poliței: Tipul de acoperire selectat poate influența costul poliței CASCO. O poliță CASCO standard va avea un preț mai mic decât una cu acoperiri suplimentare, cum ar fi protecția împotriva furtului sau a calamităților naturale.
 5. Compania de asigurare: Diferite companii de asigurare pot avea prețuri diferite pentru aceeași acoperire CASCO. Este recomandat să compari ofertele de la mai multe companii de asigurare pentru a găsi cea mai bună ofertă în funcție de nevoile tale și bugetul disponibil.

Polița CASCO vs. RCA

Polița RCA (Răspundere Civilă Auto) este o asigurare auto obligatorie în România, în timp ce polița CASCO este opțională. Principala diferență între cele două polițe constă în acoperirea oferită.

Polița CASCOPolița RCA
Asigurare opționalăAsigurare obligatorie
Acoperă daunele produse autovehiculului tău în diferite situații, inclusiv în caz de accident auto, furt, incendiu sau alte evenimente nedoriteAcoperă daunele produse altor vehicule sau persoane în cazul unui accident în care ești vinovat
Poate fi personalizată în funcție de nevoile și bugetul tăuAcoperire standard, fără posibilitate de personalizare

Beneficiile poliței mixte de asigurare de viață

Polița mixtă de asigurare de viață este un produs complex care oferă dublu avantaj: economisirea unei sume de bani pentru îndeplinirea viselor și asigurarea unui viitor financiar decent pentru familia ta, indiferent de circumstanțe. Această poliță combină asigurarea de viață cu economisirea și oferă următoarele beneficii:

 • Protecție financiară în caz de deces: Polița mixtă de asigurare de viață asigură o sumă de bani beneficiarilor în cazul decesului asiguratului. Această sumă poate fi folosită pentru acoperirea costurilor funerare, plata datoriilor sau asigurarea unui venit stabil pentru cei lăsați în urmă.
 • Economisire și creștere a capitalului: O parte din prima de asigurare plătită pentru polița mixtă este investită și crește de-a lungul timpului. Astfel, poți economisi și dezvolta un capital pe care îl poți utiliza în viitor pentru diferite proiecte sau scopuri personale.
 • Flexibilitate și beneficii personalizate: Polița mixtă de asigurare de viață îți oferă posibilitatea de a alege opțiuni și beneficii personalizate în funcție de nevoile tale. Poți ajusta suma asigurată, durata poliței și alte detalii pentru a obține cea mai potrivită acoperire.
 • Încasare a sumei asigurate în caz de supraviețuire: Dacă ajungi la termenul de încheiere a poliței și te afli în viață, poți primi suma asigurată la care ai contribuit de-a lungul timpului. Acest lucru îți oferă o adevărată recompensă și posibilitatea de a-ți îndeplini planurile și obiectivele dorite.
 • Beneficii fiscale: Plățile efectuate pentru polița mixtă de asigurare de viață pot beneficia de anumite avantaje fiscale, cum ar fi deduceri sau scutiri de la plata impozitelor. Aceste beneficii îți pot aduce economii suplimentare și o mai bună gestionare a resurselor tale financiare.

Prin încheierea unei polițe mixte de asigurare de viață, te asiguri că eforturile tale financiare sunt protejate și valorificate într-un mod avantajos pentru tine și familia ta. Este important să consulți un specialist în asigurări pentru a primi consultanță adecvată și a-ți alege polița mixtă de asigurare de viață potrivită nevoilor tale și obiectivelor pe termen lung.

Asigurare de viațăAsigurare de economiiPoliță mixtă de asigurare de viață
Protecție financiară în caz de decesInclusăExclusăInclusă
Economisire și creștere a capitaluluiExclusăInclusăInclusă
Flexibilitate și beneficii personalizateLimitatăLimitatăAvansată
Încasare a sumei asigurate în caz de supraviețuireInclusăExclusăInclusă
Beneficii fiscaleLimitateExclusăAvansate

Asigurarea Asistență Rutieră cu Acoperire Internațională

Asigurarea Asistența Rutieră cu Acoperire Internațională furnizează servicii de asistență rutieră pentru autovehiculele care se află pe drumurile publice. Indiferent de evenimentul asigurat, aceste servicii sunt disponibile 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, oferindu-ți liniștea că vei beneficia de sprijin atunci când ai nevoie. Dacă călătorești în străinătate, acest tip de asigurare îți oferă protecție și pentru autovehiculul tău în afara granițelor țării.

Serviciile incluse în asigurarea asistență rutieră cu acoperire internațională sunt variate și pot include următoarele:

 • Remorcare și transportul autovehiculului la cel mai apropiat service autorizat în caz de defectare sau accident.
 • Asistență pentru baterie descărcată sau asistență în caz de lipsă de combustibil.
 • Deschidere autovehicul în caz de chei rămase în interior.
 • Asistență în caz de pană de cauciuc sau avarie a anvelopelor.
 • Asistență medicală la fața locului în caz de accident.
 • Repatrierea autovehiculului în caz de avarie gravă sau furt.

Asigurarea Asistență Rutieră cu Acoperire Internațională este esențială pentru orice șofer care călătorește în străinătate cu autovehiculul său. Astfel, indiferent de țara în care te afli sau de incidentele neașteptate care pot apărea în timpul călătoriei, vei avea siguranța că vei primi suport și asistență rapidă și eficientă. Înainte de a pleca într-o călătorie internațională, asigură-te că ai inclus asigurarea asistență rutieră cu acoperire internațională pentru a beneficia de servicii profesionale și de încredere în caz de nevoie.

Concluzie

Polița CASCO oferă o protecție extinsă autovehiculului tău în caz de accident, furt, incendiu sau alte evenimente neașteptate. Prin alegerea unei polițe CASCO potrivite și adaptată nevoilor tale, vei beneficia de siguranță și liniște în privința protecției autovehiculului tău. Este important să analizezi valorile autovehiculului, să compari diferitele polițe CASCO oferite de companiile de asigurare și să alegi cea mai potrivită pentru tine.

De asemenea, nu uita să analizezi și costurile acestor polițe și să consulți părerile altor clienți în privința serviciilor oferite de companiile de asigurare. Odată ce ai selecționat polița CASCO potrivită, vei avea liniștea că autovehiculul tău este protejat în orice circumstanțe.

FAQ

Care sunt beneficiile unei polițe CASCO?

O poliță CASCO oferă o protecție extinsă autovehiculului tău în caz de accident, furt, incendiu sau alte evenimente neașteptate. Prin alegerea unei polițe CASCO potrivite și adaptată nevoilor tale, vei beneficia de siguranță și liniște în privința protecției autovehiculului tău.

Care este diferența între polița CASCO și polița RCA?

Polița RCA este o asigurare auto obligatorie în România, în timp ce polița CASCO este opțională. RCA acoperă daunele produse altor vehicule sau persoane în cazul în care ești vinovat de un accident, în timp ce CASCO acoperă daunele produse autovehiculului tău în diferite situații, inclusiv accidente auto, furt, incendiu sau alte evenimente nedorite.

Cum să aleg o poliță CASCO potrivită?

Pentru a alege o poliță CASCO potrivită, este important să iei în considerare valoarea autovehiculului, vârsta și experiența șoferului, istoricul auto, acoperirea poliței și oferta companiilor de asigurare. Analizează aceste aspecte pentru a găsi cea mai bună ofertă în funcție de nevoile tale și bugetul disponibil.

Care sunt costurile unei polițe CASCO?

Costurile unei polițe CASCO pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv valoarea autovehiculului, vârsta și experiența șoferului, istoricul auto, acoperirea poliței și oferta companiilor de asigurare. Este recomandat să compari ofertele de la mai multe companii pentru a găsi cea mai bună ofertă în funcție de nevoile tale și bugetul disponibil.

Cum se diferențiază polița CASCO de polița RCA?

Diferența principală între cele două polițe constă în acoperirea oferită. Polița RCA acoperă daunele produse altor vehicule sau persoane în cazul în care ești vinovat de un accident, în timp ce polița CASCO acoperă daunele produse autovehiculului tău în diferite situații, inclusiv accidente auto, furt, incendiu sau alte evenimente nedorite.

Care sunt beneficiile unei polițe mixte de asigurare de viață?

Polița mixtă de asigurare de viață oferă economisirea unei sume de bani pentru îndeplinirea viselor și asigurarea unui viitor financiar decent pentru familia ta, indiferent de circumstanțe. Această poliță combină asigurarea de viață cu economisirea și oferă beneficii precum protecție financiară în caz de deces și posibilitatea de a investi banii economisiți pentru proiectele tale personale.

Ce acoperă asigurarea Asistență Rutieră cu Acoperire Internațională?

Asigurarea Asistență Rutieră cu Acoperire Internațională furnizează servicii de asistență rutieră pentru autovehicule care se află pe drumurile publice. Aceste servicii sunt disponibile 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an și sunt valabile pentru orice eveniment asigurat. Printre serviciile oferite se numără remorcarea autovehiculului, asistența în caz de pană, furnizarea de combustibil, schimbarea unui cauciuc și multe altele.